Ρόδι - το «φρούτο του παραδείσου», o καρπός της ζωής και της καλοτυχίας

43645102_485284775324165_581796238133402

ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΡΟΔΙ

ΚΑΡΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΡΟΔΙ. 1)ΡΟΔΙΑ ΣΤΥΜΜΕΝΑ ΜΈΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΥΣ. 2)ΡΟΔΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ. 3)ΧΩΡΙΣ ΠΡΌΣΘΕΤΑ ΖΑΧΑΡΙΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΆ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ. 4)ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΆΓΟΥΣ. - 10ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΒΟΗΘΆΕΙ ΤΟ ΡΟΔΙ. - - - - - ΑΝΕΒΆΖΕΙ ΤΟ ΣΊΔΗΡΟ. -1)ΠΤΏΣΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗΣ ΠΙΕΣΗΣ. -2)ΕΝΙΣΧΎΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ. -3)ΑΠΟΤΡΈΠΕΙ ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ -ΠΑΘΗΣΕΙΣ . 5)ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΚΊΝΟΥ. 5)ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΠΕΨΗ 6)ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΚΗ ΠΛΆΚΑ, ΣΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΌ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΝΧΟΣ,ΣΤΗΝ ΛΊΜΠΙΝΤΟ. ΦΡΈΣΚΟ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΧΥΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΊΤΕ ΤΟ ΜΊΝΙ ΓΩΝΊΑ ΜΆΡΚΕΤ

Συντακτ_131002000217.jpg

Η ανατομία ενός ροδιού

Screenshot_2019-02-17 Την Πρωτοχρονιά σπ

Την Πρωτοχρονιά σπάμε το ρόδι! Φέρνει τύχη και υγεία!

Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι το έντονο κόκκινο χρώμα του, αλλά και οι πολλοί μικροί ζουμεροί σπόροι του και η δυσκολία στο καθάρισμα.

•Μέσα σε κάθε ρόδι θα βρούμε πάνω από 600 μικρούς σπόρους, που έχουν γλυκιά ή υπόξινη γεύση.

•Ο καρπός του ροδιού είναι χαμηλός θερμιδικά (100 γρ. καρπού περιέχουν 68-80 θερμίδες), καθώς το 81% αποτελείται από νερό.

•Το ρόδι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε υδατάνθρακες, βιταμίνη C, κάλιο και αντιοξειδωτικές ουσίες.

•Υπάρχουν τρεις ποικιλίες ροδιού: τα γλυκά, τα ημίγλυκα και τα ξινά ρόδια.

Ρίχνει το ρόδι μες την αυλή
χίλια ρουμπίνια σκορπά στη γη
Λουδοβίκος των Ανωγείων

Το ρόδι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καλή τύχη. Γι’ αυτό και σύμφωνα με το έθιμο, συνηθίζουμε να σπάμε ένα ρόδι την Πρωτοχρονιά για το καλωσόρισμα του νέου έτους αλλά και στις γαμήλιες τελετές, για να ευχηθούμε στο νέο ζευγάρι τύχη και ευημερία στη νέα του ζωή.

Στην αρχαία Ελλάδα οι κόκκοι του ροδιού συμβόλιζαν την αφθονία, τη γονιμότητα, την αιωνιότητα και την καλή τύχη.

Στην ελληνική μυθολογία το ρόδι ήταν ο καρπός που έδωσε ο Πλούτωνας στην Περσεφόνη για να τη «δέσει» με τον Άδη και αποτελούσε το έμβλημα των Ελευσίνιων Μυστηρίων.

Για τον Χριστιανισμό, είναι ένα σύμβολο ανάστασης, ζωής και ελπίδας ενώ στο Βουδισμό θεωρείται ένα από τα τρία ευλογημένα φρούτα.

Εννοιολογικά, το ρόδι σημαίνει ροή και δύναμη Η ροδιά, είναι ένα δέντρο ιδιαίτερα γερό και ανθεκτικό, όπως είναι η ελιά και το αμπέλι και μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα εδάφη και να καρποφορήσει κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.